Menneitä tapahtumia

2018

TALVITAPAAMINEN 17.3.2018 klo 14

Kokoonnuimme  lauantaina 17. maaliskuuta 28 aikuisen ja kolmen lapsen voimalla Helsingissä Kampissa sijaitsevassa      Business Meeting Park:issa teemana syksyn 2017 Sveitsin-matka.

Kahvin ja yli 600 kuvan voimalla muistelimme onnistunutta matkaa ja kuulimme myös muistoja edellisiltä Sveitsin-matkoilta.
Loistavana kuvakavalkadin läpiviejänä toimi sihteerimme Heikki Vuorikoski.

Matkan ehdottomat ykköset olivat mahtavat alpit ja Schwarzeneggin kylän ylälaitumet lehmineen ja pienine juustoloineen sekä tietysti itse Salzhouse.
Schwarzeneggin kylässä saimme nauttia Verena Oeschin järjestämästä hienosta ohjelmasta ravintola Karhussa (”Bern”).

Kuvien katselun jälkeen siirryttiin läheiseen sushi-ravintolaan syömään ja iloitsemaan toistemme hyvästä seurasta.

 

 

2017

Sukumatka Sveitsiin 20. -24/25.9.2017

Iloinen joukko sukulaisia kerääntyi Helsinki-Vantaan lentokentälle 20.9.2017 päämääränä Zürichin lentokenttä – Thun – Schwarzenegg – Bern ja jälleen Zürich ja kotimatka joko 24. tai 25.9.
Matkakertomus kuvineen ilmestyy sivuillemme pikapuoliin.

Kesämatka Tohmajärvelle 10.-11.6.2017

Sukuseura Oesch ry:n rekisteröinnistä tuli vuonna 2017 kuluneeksi 50 vuotta. Niinpä sukuseuran hallitus päätti, että kokoonnumme 10.-11.6. juhlistamaan merkkivuotta Tohmajärvelle, Jouhkolan hoviin, jossa Christian Oesch perheineen asui ja toimi ennen oman talon ja meijerin valmistumista Kemien kylään noin 7 kilometrin päähän Jouhkolasta.  Samassa yhteydessä pidettiin sukuseuran sääntömääräinen kokous.
https://i0.wp.com/s-ec.bstatic.com/images/hotel/max400/460/46060675.jpg

2016

K L Oesch elämänkerran julkaisu Sveitsissä 17.11.2016

Karl Lennart Oeschin pojanpoika Klaus Oesch on ollut Lennart Oeschin elämänkerran julkaisutilaisuudessa Bernissä 17.11.2016 Sveitsissä.  Ohessa Klaus Oeschin puhe (pdf – muodossa).
Puhe on pidetty muistomerkillä Schwarzeneggissä. Paula Lüchinger-Oesch teki siitä saksankielisen käännöksen.
Puheen sakankielinen versio (pdf).

Kuvat pdf-muodossa:

muistolaatalla-2016 (pdf)
Kuvassa Klaus Oesch ja amiraali Juhani Kaskeala laskevat seppeleen muistolaatalle.

Julkaisutilaisuus  (pdf)
Kuva on seppeleenlaskutilaisuudesta. Kuvassa vasemmalta oikealle Alan Ziezig, kustantaja, Robert Mattson vaimoineen (K L Oesch muistoyhdistyksen sihteeri), prikaatinkenraali Pentti Airio, Paula Lüchinger-Oesch, Klaus Oesch, amiraali Juhani Kaskeala vaimoineen, Sveitsin entinen suurlähettiläs Joseph Bucher vaimoineen sekä Vreni Oesch. 

SUKUSEURAN SYYSKOKOUS ILMAILUMUSEOSSA 3.9. 2016

Lentämisestä ja sukumme kuuluisimman lentäjän – Olli Puhakan (Esterin puoliso) elämäntyöstä kiinnostuneet sukuseuramme jäsenet kokoontuivat 3.9.2016 ilmailumuseoon 60 hengen voimin. Luvassa oli kiinnostava, opastettu käynti ilmailumuseoon asiantuntevien oppaiden ohjaamana. Kuuntelimme henkeä pidättäen oppaiden kertomuksia sodanaikaisista ilmataisteluista. Museon  hankkiman  – 50 vuotta merenpohjassa viruneen – Messerschmitt 109 hävittäjän hylkyä tutkittiin ajan kanssa. Suomalaisten lentokonesuunnittelijoiden sodanaikaiset lentokoneet kävivät myös tutuiksi. Hallista löytyivät sekä Convair-matkustajakone että Draken hävittäjä. Pääsivätpä nuorimmat kokeilemaan myös suihkukoneen simulaattoria saaden tuntumaa kentältä noususta ja laskusta.

Kokouksen kiintoisan esityksen omasta isästään piti Marja-Terttu Mäkipeska. Olli Puhakan elämästä hän oli koonnut henkilökohtaisen ja mieleenpainuvan esityksen valokuvineen. Hän kertoi hauskasti Esterin sukuhaaran arjesta sekä Museokadulla että Kellosalmen kesäpaikassa. Hänen taustoitti isänsä mestarillista ja onnekasta uraa sodan aikaisena hävittäjälentäjänä.  Varsinaista elämäntyötä Finnairin lentäjänä ja lentotoiminnan johtaja hän kuvasi lehtileikkein ja monin kuvin.  Näytteillä olivat myös Olli Puhakan Harmon patsas, kunniamerkkien nimityskirjat ja lentäjänlakit.

Klasu Oeschmannerheim-ristin-kunniakirja

Kuva 1 Olli Puhakan Mannerheim ristin nimityskirjamesserschmitt-hylky
Kuva 2 Sukuseuran jäsenet tutustuivat ilmailumuseon upeaan lentokonekokoelmaan asiantuntevien oppaiden avullasimulaattori-pieni

Kuva 3 Kokouksen nuorin osanottaja Esmeralda  Oesch isänsä Villen sylissä suorittamassa simulaattorilaskua kentälle

Yllätysohjelmaa tarjosi Jyväskylän musiikkitieteen laitoksen professori Jukka Louhivuori, joka kertoi uudesta soittimesta – soivasta käsineestä.  Hän on mukana ryhmässä, joka kehittää soitinta monipuoliseen käyttöön maailmanlaajuisesti.  Voitte tutustua lähemmin mielenkiintoiseen keksintöön mm. seuraavalta sivuilta: http://yle.fi/uutiset/3-8396174.  Itse soittoa ei valitettavasti enää voi ohjelmasta kuulla.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
*** Aikaisempia tapahtumia ***

TALVITAPAAMINEN  Villa Kivessä Helsingissä 28.2.2016

Kirjailijaliiton huvilaan Linnunlauluntiellä oli kokoontunut runsas kolmekymmentä sukuseuralaista. Tarjoilu herkullisine croisanteineen ja juustoineen oli sukuseuran tarmokkaan naisryhmän järjestämä. Tilaisuuden pääpuhuja historioitsija Vesa Määttä pohti esityksessään Lennart Oeschin luonnetta ja arvomaailmaa sekä kävi läpi joitakin hänen elämänsä käännekohtia. Kirjan ”K.L. Oesch ylivoimaa vastassa” lähdeaineisto ja hakemisto ovat huomattavan laajat. Jääkärikenraalien elämän tutkimista harrastanut rovasti Miika Vuola kertoi näkemyksiään Lennart Oeschistä kirjojen, elokuvien ja muiden lähteiden pohjalta. Mielenkiintoisten esitysten jälkeen puhujat kukitettiin ja vilkas keskustelu jatkui pöytien ääressä.
Leena Kontturi

2015

KESÄN 2015 SUKUTAPAAMINEN Lottamuseossa, Tuusulassa elokuun 22. päivänä 2015

Kokoonnuimme puolen päivän aikaan, tutustuimme päänäyttelyyn ”Lotan tarina”, nautimme keittolounaan iloisella keskustelulla höystettynä ja jatkoimme vielä hauskalla ja mielenkiintoisella lottakoulutuksella ennen päätöskahvia.

Oeschien talvitapaaminen lauantaina 7. helmikuuta 2015

Tapaaminen Mannerheim-museossa ja kahvila Ursulassa sai niin suuren joukon koolle, että museota lähti kiertämään kaksi joukkoa.  Yhteisten tapaamisten merkityksestä kertonee se, että viimeiset sukulaiset lähtivät kahvilasta vasta kahdeksan jälkeen illalla.

Sukutapaaminen kevät 2015Kahvilan järjestäessä kevyttä lounasta pöytään Klaus Oesch kertoi elävästi Sveitsissä järjestetystä muistolaatan paljastustilaisuudesta.

 

2009

KANSAINVÄLINEN OESCH-SUKUTAPAAMINEN

Helsingissä 14.– 16. ELOKUUTA 2009

Ensimmäisessä kuvassa Sorja Salmenkallio, suvunvanhin IMG_4104b_resizeIMG_4360d_resizeIMG_4114b_resizeIMG_4244c_resize
Lapsilla on omaa ohjelmaa sukulaisten tutustuessa sukukarttaan – sukulaisia löytyy paitsi Euroopasta myös Pohjois-Amerikasta.  

IMG_4032b_resize

2002

KESÄTAPAAMINEN RUHASSA 2002

treffenpict_2

Ryhmäkuva Ruhan keltaisen päärakennuksen edessä on vuodelta 2002, jolloin Unon sukuhaara järjesti kesätapaamisen. Alppitorvi (13) kertoo, että paikalla oli yli 100 henkeä.

vaakuna_oesch_w100

******************

Sukuseuran kotisivuilla tulee olemaan vain luvalla julkiseen käyttöön annettuja valokuvia.

****************************

treffenpict_1o

Kuvassa Christian, Anna ja lapset lapset 1900- luvun alussa: Ernst Friedrich 1882 (Valkjärvi) -1916, Emil Gotthold 1884 (Valkjärvi) -1952, Werner Christian 1886 (Valkjärvi) -1967, Hans Arthur 1888 (Räisälä) -1918, Uno Walter 1890 (Räisälä) -1961, Karl Lennart 1892 (Pyhäjärvi) -1978, Edith Johanna 1894 (Pyhäjärvi) -1981, Ester Amalia 1895 (Tohmajärvi) -1976, Anna Martta 1897 (Tohmajärvi) -1984.  – Anna ja Christian Oeschin lapsista kaksi nuorinta (Ester ja Martta) syntyivät Tohmajärvellä, jonne muutto tapahtui vuonna1894.
Kuvasta puuttuu Emil, joka oli Sveitsissä opiskelemassa.

*******************

 

Syntymäpäiväsankareita

Dora 85

Dora Oesch 85 v 5.3.2016 + 4 sukupolvea
Kuva William Börman 


Galleria- osioon kootaan sukusivustot, valokuvat ja videot. Kaikkia kuvia ei ladata tälle sivustolle, ainoastaan pienikokoisia kuvia antamaan viitteen muilla ulkopuolisilla sivustoilla löytyvästä mielenkiintoisesta materiaalista, eli linkit ovat pääosassa.

Jos suvun jäsenillä tai läheisillä on omia kotisivuja niin lähettäkää osoitteet linkattavaksi tällä sivulle. Tarvittaessa  voidaan rajoittaa pääsy ainoastaan sukuseuran rekisteröidyille jäsenille.

(Enemmän valokuvia sukukokouksista ja muista tapahtumista löytyy flikr  -kuvapalvelusta, jonne voi ladata myös videopätkiä HUOM! Toistaiseksi flickr-palvelu on jouduttu sulkemaan.)

Jos maateriaali saadaan uudelleen käyttöön:

Tähän mennessä Flickriin on kertynyt enimmäkseen kuvia n.10 vuoden ajalta kuvia sukukokouksista ja taphtumista n. 800 kpl. Kuvat ovat pääsääntöisesti korkealuokkaisia (suuria), jolloin niistä voi tulostaa tasokkaita paperikopioita. Esimerkkinä vanhoista kuvista Klasu on ladannut mallikkaita kuvia.

Tälle sivulle ladattavien ’näytekuvien’ tulisi kuitenkin olla korkeintaan 10 MB ja videoiden 150 MB.

Pääsy Flickriin edellyttää kirjautumista henkilökohtaisella salasanalla. Omat tunnukset saa lähettämällä Renni Ambergille pyynnön sähköpostilla, jonka jälkeen hän pyytää palveluntarjoajaa lähettämään sinulle kirjautumisohjeet.

Jokainen palveluun kirjautunut voi ladata Flickriin kuvia suvun henkilöistä tai tapahtumista tai vaihtoehtoisesti lähettää Rennille sähköpostilla/levykkeellä ja hän siirtää sen Flickriin. Lataaminen onnistuu suoraan myös ainakin Nokian kännykästä. (Katso ohjeet)

Flickrissä voivat kaikki kommentoida ja tunnistaa kuvien henkilöitä ja kirjoittaa enemmänkin, jos tulee jotain mieleen henkilöstä tai tapahtumista.  Tunnistusapua tarvitaan etenkin, kun kuvastoa täydennetään historiakuivilla.

Tarkemmat ohjeet:
Valokuvien FAQ


pinssi

Copyright (c) 2
 Sukuseura Oesch ry

Päivitetty 4.10.2017

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s